kostik

pH Nedir

Bir maddenin asit veya alkali değerini anlamak için kullandığımız ölçüye PH (potansiyel hidrojen) denir. Maddenin içindeki asit nitelikli hidrojen iyonlarının yoğunluğuna göre ölçüm yapılır. PH cetveli 0 – 14 arasıdır. 0 aşırı asit, 14 de aşırı alkali demektir. 7 PH derecesi ise ne asit ne alkali yani maddenin nötr olduğunu gösterir. Sodyum hidroksit PH yükselticidir.
Başlıca PH yükselticiler aşağıdaki gibidir:

  • Sodyum Karbonat – toz
  • Sodyum Hidroksit (kostik) – toz
  • PH düşürücüler kadar yakıcı olmadığı için, özel talimatlar ya da uyarılar bulunmamaktadır. Kostik çok yakıcı olduğundan dikkatle kullanılmalıdır. PH ayarlaması dışında pamuk gibi materyallerin yapısında bulunan yağ, kül, diğer doğal bileşenleri uzaklaştırmada da etkilidir. Pamuktan uzaklaştırdığı yağ ile işlem sırasında sabun oluşturarak işlemin etkisini de arttırmaktadır. Sudkostik sulu çözeltilerine hidroksit iyonu bıraktığı için baziktir. Kostik doğada kendi halinde bulunamayan, kimyasal yöntemlerle elde edilebilen bir maddedir. Söz konusu madde sodyum hidroksit, kostik soda veya kostik olarak da bilinir. Formülü NaOH olan bu madde anorganik bir bileşiktir. Bu bileşiği elde etmek oldukça basittir ve bu yüzden de endüstriyel alanda birçok yerde kendisinden faydalanılmaktadır.

    ph nedir

    Organlarımızın PH dereceleri küçük farklılıklar gösterse de bedenimiz için ideal ortam hafif alkali olandır. Kanı doğru bir PH derecesinde tutmak bedenimizin en önemli görevidir. Çünkü ufak sapmaların bile sağlığımız üzerinde büyük etkileri olur. Modern yaşamda sürekli asit oluşturan etkilere maruz kalırız. Metabolizmanın kendi sağlığı asit miktarını çevremizdeki kirlilik ve kimyasallar da bedenimizde asit oluşumunu artırır. Kanın PH derecesini sağlıklı tutmak için yani 7.35-7.45 arasında tutmak için bedenimiz çeşitli yöntemlere başvurur. Kemikler, kalsiyum gibi alkali minerallerin kana karışmasını sağlayarak yüksek proteinin neden olduğu asitli atıkları dengelemeye çalışır. Asitli atıklar böbreklerimiz ve idrar yoluyla bedenden atılırlar. Akciğerlerimiz nefes yoluyla alkali olan oksijeni alıp asit olan karbondioksiti verir. Bedenimiz asit artışını oksijen azlığı olarak algılar. Örneğin yoğun egzersiz yaptığımızda bedenimiz, dokularda oluşan laktik asit birikimini dengeleyip PH derecesini korumak için nefes alışımızı hızlandırır ve yüksek oksijen girdisi sağlar. Nefes alışımız aşırı asit oluşturan bir yemek yediğimizde de hızlanır. Asit birikimi hastalanmayı kolaylaştırır. Candida gibi mantarlar düşük PH derecesinde ürer. Egzama ve sedef hastalığı gibi iltihaplı hastalıklar da asitli ortamları sever. Habis kanser hücreleri de anaerobik yani oksijensiz ortamlarda türer. Bu gibi durumlarda vücut çeşitli salgılar ile alkali dengesini korumaya çalışır. Asit ortamını dengelemek için yaşamınızda %75 oranında alkali içeren yiyecekler ve alkali ortamı destekleyen etkinlikler ekleyin. Böylece daha kolay sakinleşebildiğinizi; duygularınızdaki ani iniş çıkışların dengelendiğini göreceksiniz. Alkali su tüketerek ağrılarınız ve diğer sağlık sorunlarınızın yok olmaya başladığını fark edeceksiniz.

    Özetle bedeninizin kendini iyileştirebileceği bir ortam yaratmak için alkali su ve besinleri hayatınıza alın ve bunun size olumlu geri dönüşünü izleyin.

    flag_en  flag_tr 
    Adres & Mesai

    Mescit Mahallesi
    Demokrasi Caddesi
    Birmes Sanayi Sitesi
    A6 Blok No. 13
    Orhanlı - Tuzla - İstanbul